неділя, 24 листопада 2013 16:22

Спецтема: Євромайдан-2013

У Львові політик Юрій Михальчишин блокував сцену та називав студентів сопляками
6

Фото: Ольга Швед

У Львові біля пам'ятника Тарасові Шевченку та центрі міста мітинг протесту проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС зібрав близько 10 000 осіб. Проспект Свободи від пам'ятника Шевченкові до Оперного театру заповнений людьми з українськими та стягами Євросоюзу. На відміну від п'ятничного мітингу сьогодні учасників набагато більше і це переважно старші львів'яни. Частина молоді поїхала у Київ на головний мітинг.

Зі сцени мітингу виступав міський голова Львова Андрій Садовий, екс-ректор Іван Вакарчук та інші відомі львів'яни.

Політиків на львівську сцену не пускають. Коли близько 15:00 політик від ВО "Свобода", нардеп Юрій Михальчишин прорвався на сцену разом із своїми прибічниками та закликав людей до відсутності компромісів з режимом. Натомість натовп кричав йому "Ганьба!". Тоді Юрій Михальчишин назвав студентів "сопляками, які хочуть робити революцію" і заблокував доступ до сцени на 20 хвилин. Ведуча Софія Федина оголосила, щоб Михальчишин їхав в Київ і там висловив свою позицію, адже там вона потрібна зараз більше. Про це повідомляють очевидці на сторінках соцмереж.

В обід на найвищому оглядовому майданчику Львова – Високому Замку та будівлі міськради вивісили прапор ЄС. Міський голова і голова облдержадміністрації виступили зі словами підтримки. Ректори львівських університетів, львівські компанії, громадські організації та львівська громада підтримують курс на ЄС. Так само вбрали і чотири скульптури на львівських фонтанах у сині стяги. У соцмережах повідомляють, що стяг Євросоюзу підняли і на найвищій точці України - на Говерлі.

Зараз ви читаєте новину «У Львові політик Юрій Михальчишин блокував сцену та називав студентів сопляками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі