вівторок, 25 жовтня 2011 16:45

У Львові побачили господарський колапс через турботливу "Свободу"

У Львові побачили господарський колапс через турботливу "Свободу"

У Львові депутати міської ради, серед яких більшість складають "свободівці", скасували тариф на квартплату в місті. Він був затверджений ще у травні і є на 20-30% більший за попередній, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

У виконкомі міської ради передбачають колапс у господарстві міста. "Свободівці" ж пояснюють своє рішення турботою про людей і активно закликають їх перестати платити за комунальні послуги.

"Беремо конкретний приклад, - говорить депутат-свободівець Львівської міськради Руслан Кошулинський. - У будинку 340 по вулиці Шевченка попередня ціна за метр була гривня 26 копійок, зараз - гривня 58. При тому, що багато послуг, за які платять мешканці, узагалі не надаються. Немає дератизації, не прибираються сходові клітки, мітли у жеках взагалі нема. То як можна ще й ціну за це підвищувати?"

Мер Львова Андрій Садовий зобов'язав усі служби працювати і далі в нормальному режимі. Він пообіцяв посилено контролювати цей процес і звернувся до прокуратури міста з проханням оскаржити рішення депутатів у суді.

"Згадайте, як ще шість років тому вулиці міста були завалені сміттям, а люди виходили взимку з малими дітьми на руках на страйки, бо в їхніх помешканнях не було тепла. В останні роки усі послуги надавалися стабільно. Зараз хочуть зірвати цю стабільність", - сказав мер.

"Комусь дуже треба, аби ці часи повернулись. Ситуація в країні дуже напружена, і комусь муляє око, що на фоні інших міст у Львові є порядок та розвиток. Я не дозволю нікому використовувати львів'ян у своїх партійних ігрищах. Депутатам вигідне незадоволення людей напередодні виборів до парламенту 2012 року", - резюмував Садовий.

Слід зазначити, що тариф на утримання будинків та прибудинкової території у Львові є одним з найнижчих в Україні – від 0,44 до 1,60 грн, у Хмельницькому - від 0,52 до 1,15 грн, у Донецьку - від 0,58 до 2,5 грн, у Луганську - від 0,52 до 1,36 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Львові побачили господарський колапс через турботливу "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі