понеділок, 14 квітня 2014 14:00

У Луганську передумали штурмувати ОДА, але висунули ультиматум

У Луганську передумали штурмувати ОДА, але висунули ультиматум
Фото: www.unian.net

У Луганську активісти, які збиралися штурмувати будівлю облдержадміністрації, на захоплення так і не пішли.

Про це повідомляє інтернет-видання "Восточный вариант"

Проте мітингарі передали обласній владі свої вимоги. Звернення до облдержадміністрації та облраді перед присутніми зачитав один з активістів "народного ополчення Луганщини", який представився Олексієм.

Зокрема, мітингувальники вимагають, щоб обласна влада не підпорядковувалися Києву. Крім того, від місцевої влади вимагають визнання "народного руху".

"Щоб нас ніхто більше ніколи не називав сепаратистами, терористами, тому що такими ми не є", - прокоментував Олексій.

Третій пункт - звільнення всіх затриманих проросійських активістів. Активісти також зазначили, що обласна влада повинна ознайомитися із заявою і позначити свою позицію до 16 квітня. В іншому випадку активісти готові вибрати собі нових депутатів, більше того, якщо їх не почує влада, вони не відповідають за свої подальші дії.

У виданні зазначають, що на мітингу біля ОДА були помічені козаки з шевронами РФ. В даний момент активісти залишають площу у адміністрації.

Нагадаємо, що з будівлі облдержадміністрації евакуювали всіх співробітників.  Адмінбудівлю захищають представники проукраїнської самооборони і правоохоронні органи. На мітинг у ОДА зібралось кілька сотень активістів.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську передумали штурмувати ОДА, але висунули ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі