четвер, 06 вересня 2012 09:49

Спецтема: Луценко за ґратами

У Луценка постійні болі, а лягати на ліжко до відбою в колонії не дозволяють

У Луценка постійні болі, а лягати на ліжко до відбою в колонії не дозволяють
Юрій Луценко часто дзвонить дітям. Фото: fakty.ictv.ua

Поки що до засудженого екс-міністра внутрішніх справ, який відбуває покарання у Менській колонії, не пускають відвідувачів, крім адвокатів.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла керівник прес-служби "Народної самооброни" Лариса Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Правосуддя в Україні є лише інструментом маніпулювання українського режиму"

Також, за її словами дружину до Юрія Луценка пускають хоч кожен день, але їздити туди кожен день вона не може, тому відвідує його через день.

"Умови у нього нормальні, розпорядок для — з шостої години підйом, заправляються ліжка, лягати на них не можна. Лягати можна тільки після відбою, а враховуючи, що у Юрія Віталійовича болі, це для нього важко", - розповіла вона.

За словами Сарган, Луценко продовжує приймати ліки.

Також вона додала, що екс-міністр не вживає тюремну їжу, а тільки те, що готує сам, та приносить йому дружина.

"Дружина передала йому передачу в понеділок — крупи, печиво, чай, цукор та фрукти. Він відварює і їсть варену курку. Кажуть там усі стараються самі готувати. Тим більше, що у їх приміщенні є кухня з плитою та мікрохвильовкою", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко в колонії агітує ув'язнених

"Ставляться до нього нормально, - зазначила Сарган. Спілкуються, немає упередженого ставлення. Його сусіди засуджені вже після того, як він покинув посаду міністра. Окрім Юрія Віталійовича в камері ще четверо засуджених".

Також вона додала, що адвокатів пускають до Луценка без обмеження часу.

"Він знаходиться на карантині, інших відвідувачів не пускають поки що. Є стаціонарний телефон в колонії, з якого він може дзвонити. Для цього купуються картки. Частіше за все він дзвонить дітям. Йому постійно передають книжки. Зараз він знову передав список з близько 20 книжок. В основному це історична і філософська література", - розповіла керівник прес-служби.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка постійні болі, а лягати на ліжко до відбою в колонії не дозволяють ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі