середа, 14 травня 2008 10:39

У Луценка кажуть, що Балога підробив їхню заяву

Група "Народна Самооборона" заявляє, що розповсюджена від імені політради НУ-НС заява щодо ситуації, що склалася в парламенті, не узгоджена з позицією НС.

Про це йдеться у заяві "Народної Самооборони" у середу, в якій депутати групи стверджують, що заява, розповсюджена від імені політради блоку НУ-НС від моменту її формального узгодження на засіданні політради блоку до моменту її оприлюднення "зазнала прикрих викривлень", і тому не відповідає позиції НС.

На думку представників "Народної Самооборони", в Україні наявна парламентська криза, і винуватцями цієї кризи, "є два непримиренних табори: оточення Ющенка та оточення Тимошенко".

"Ми вважаємо неприйнятними і неприпустимими дії по блокуванню діяльності Верховної Ради, які дозволили собі Блок Юлії Тимошенко. В очах української громадськості блокування трибуни Верховної Ради представниками провладної фракції виглядають цілковитим абсурдом, і "Народна Самооборона" закликає Блок Юлії Тимошенко припинити подібні деструктивні методи", - сказано у заяві.

Водночас, "Народна Самооборона" вважає, що такі дії БЮТ "були вкотре спровоковані секретаріатом президента на чолі з Віктором Балогою, якій останнім часом намагається на своїй базі сформувати альтернативний Кабмін і цілеспрямовано займається руйнацією єдиною виконавчої вертикалі".

"Деструктивна діяльність глави секретаріату президента та його кишенькової агресивної групи торпедує ефективну діяльність парламентської більшості та діяльність Уряду України", - сказано у заяві.

"Народна Самооборона" закликає колег до відновлення "злагодженої роботи демократичних сил, від яких люди очікують конкретні дії, а не чвари".

"Єдиний шлях для виходу з політичної кризи — відставка Балоги та одночасно припинення неузгоджених і несвоєчасних конституційних змін від БЮТ", - стверджують вони.

У вівторок прес-служба НУ-НС поширила заяву, в якій, зокрема, йшлося про те, що Блок НУНС вважає причиною блокування трибуни БЮТ "нездатність впоратись з інфляційними явищами і змову з Партією регіонів щодо змін до Конституції", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка кажуть, що Балога підробив їхню заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі