середа, 16 липня 2008 13:47

У Литвина радять БЮТівцям "мовчати у тряпочку" зі своїм позачерговим засіданням

У Литвина радять БЮТівцям "мовчати у тряпочку" зі своїм позачерговим засіданням
У фракції Блоку Литвина вважають малоймовірним проведення позачергового засідання Верховної Ради, підписи для чого збирає БЮТ.

Про це сказав депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський.

"Я розцінюю це як черговий піар збоку БЮТ. Це все несерйозно", - сказав він.

При цьому Зарубінський зазначив, що якби БЮТівці насправді хотіли ухвалити зміни до Держбюджету, вони б подали відповідний законопроект до парламенту не у липні, а у березні.

"Цей недолугий бюджет вони подали в останній парламентський тиждень і тепер хочуть позачергове засідання. А що воно дасть? І чи проголосують вони самі, чи вистачить у них голосів? У такій ситуації їм треба взяти ганчірочку і мовчати", - сказав він.

На питання, чи готові депутати з Блоку Литвина повернутися з відпусток для проведення такого засідання, Зарубінський сказав: "Я зараз не готовий відповісти", додавши: "Верховна Рада не повинна залежати від забаганок уряду".

При цьому він зазначив, що Верховна Рада за регламентом не повинна працювати у пленарному режимі до вересня.

Водночас депутат від НУ-НС Роман Зварич сказав, що до нього особисто ніхто не звертався з проханням підтримати ініціативу зі скликання позачергового засідання.

Депутат зазначив, що вперше чує про те, що БЮТ збирає підписи, проте висловив думку, що у разі, якщо рішення про позачергове засідання буде ухвалене, НУ-НС візьме у ньому участь.

"У випадку, якщо буде рішення принаймні на рівні політради НУ-НС, ми підтримаємо цю ініціативу", - сказав він.

Водночас Зварич висловив переконання у необхідності проведення позачергового засідання для ухвалення змін до Держбюджету.

"Я вважаю, що це можна і треба робити. Ми завершили роботу Верховної Ради фактично відкритим бюджетним питанням", - сказав він. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Литвина радять БЮТівцям "мовчати у тряпочку" зі своїм позачерговим засіданням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі