вівторок, 10 лютого 2009 10:59

У Литвина кажуть, що "Регіони" прорахувалися

У Литвина кажуть, що "Регіони" прорахувалися

Під час спроби відставки уряду Партія регіонів в черговий раз продемонструвала свій достатньо низький стратегічний потенціал. Таку думку висловив народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський.

"Якщо оцінювати їх дії з погляду тактики, то вони всі начебто правильно робили ще до передбачуваних парламентських канікул. "Регіонали" наполягали на негайному включенні до порядку денного резолюції про висловлення недовіри уряду і проведенні голосування з даного питання. Самі ж внесли відповідний проект постанови. Їм в перший же день роботи чергової сесії Ради запропонували реалізувати їх бажання. Уряд у повному складі прийшов на засідання парламенту, Прем"єр висловила готовність зробити доповідь. Іншими словами, технологічно все було готово для вирішення питання, ініційованого Партією регіонів", - цитує політика прес-служба блоку.

Тактика була, а стратегія - на нулі

"Насправді все дуже просто: вони прорахувалися. Тактика була, а стратегія - на нулі. Коли підрахували, то виявилось, що не набирається 226 депутатів, готових проголосувати за відставку Кабінету Міністрів", - сказав парламентарій.

"Проте нічого страшного в цьому не немає. Більш того, з піарівської точки зору все можна було красиво оформити. Сказати, що всі сволоти, тільки опозиція - біла і пухнаста - послідовно відстоює інтереси народу - голосує за відставку Юлії Тимошенко", - вважає Зарубінський.

"Проте "регіонали" заблокували роботу Верховної Ради. Відповідно до Конституції, впродовж однієї сесії не можна двічі розглядати питання про винесення вотуму недовіри уряду. У Партії регіонів, яка мобілізувала всі свої ресурси, не виходить забезпечити позитивне голосування з цього питання. Якщо зараз не виходить, то наступного разу вони зможуть повернутися до даної проблеми лише у вересні. Ось, власне кажучи, і все", - додав він.

Нагадаємо, 5 лютого український парламент не набрав необхідної кількості голосів за проект постанови про відповідальність Кабміну. За документ, який міг стати відправною точкою для відставки Кабінету Міністрів і Прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, проголосували 203 депутати.

За матеріалами: Лігабізнесінформ.
Зараз ви читаєте новину «У Литвина кажуть, що "Регіони" прорахувалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі