четвер, 26 червня 2008 15:13

У Литвина хочуть обирати Президента в Раді

Народний депутат України Михайло Сирота (Блок Литвина) не виключає, що впродовж третьої-четвертої сесії Верховної Ради України можуть бути прийняті зміни до Конституції України.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

Зокрема, за словами Сироти, "протягом 3-4 сесії велика вірогідність завершення конституційного процесу".

Він також зазначив, що не поділяє позиції Комуністичної партії України щодо необхідності ліквідації посади Президента України. В той же час висловив думку, що "бажано було б, щоб Президент обирався в парламенті".

Сирота додав, що тоді Президенту мали б бути надані функції щодо розробки стратегії розвитку держави на середньострокову і довгострокову перспективу.

Сирота вважає і недоцільним запровадження в Україні двопалатного парламенту. За його словами, якщо сьогодні "в одному парламенті не можемо навести порядок, то що тоді відбуватиметься в двопалатному парламенті".

Крім того, Сирота виступає категорично проти закріплення в Конституції та в законодавстві України норми про імперативний мандат, оскільки це не має "нічого спільного з демократичним розвитком".

Сирота висловив припущення, що на третій сесії парламенту буде "спроба створення тимчасової спеціальної комісії щодо внесення змін до Конституції України", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Литвина хочуть обирати Президента в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі