понеділок, 01 травня 2017 15:33

У КВУ поскаржились на підкуп виборців

У КВУ поскаржились на підкуп виборців
Ключовою проблемою став підкуп виборців - КВУ Фото - Вікіпедія

Під час проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах серйозних проблем не виникало, за винятком незаконної агітації.

"Вдосконалюється лише сама технологія – дедалі більшого поширення набувають форми так званого "легального підкупу", до якого формально не має відношення кандидат, і який дуже складно довести у судовому порядку", – написав у Facebook Олексій Кошель, генеральний директор Комітету виборців України (КВУ).

Факти незаконної агітації зафіксували на Луганщині та в деяких інших регіонах. Крім того, виникали проблеми технічного характеру: деякі дільниці відкрилися із запізненням, наприклад, у Перечинській ОТГ на Закарпатті. Були і проблеми з допуском спостерігачів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Наймасштабніші порушення законодавства були на виборах Шполянської об'єднаної територіальної громади Черкаської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерпол відмовив Росії у розшуку Яценюка за "вбивства" в Чечні - Аваков

"Наявні факти мали б лягти в основу не однієї кримінальної справи. Це і вкидання 200 бюлетенів на одній із дільниць, і видача бюлетенів із позначками, і діяльність псевдожурналістів спортивної зовнішності", – пише Кошель.

30 квітня жителі 47 об'єднаних територіальних громад у 19 областях України обирали депутатів і голів своїх громад.

Зараз ви читаєте новину «У КВУ поскаржились на підкуп виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі