неділя, 11 квітня 2021 20:20

У Кулеби розповіли, як інші держави підтримують Україну

У Кулеби розповіли, як інші держави підтримують Україну
Кулеба за 11 днів провів 16 телефонних розмов. Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за 11 днів провів 16 телефонних розмов з главами зовнішньополітичних відомств західних країн.

Київ отримав потужний сигнал солідарності від міжнародних партнерів, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Усе більше країн заявляють про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України на тлі ескалації Росією напруженості.

Міністр Кулеба провів бесіди з колегами з Великої Британії, Німеччини, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Молдови, Нідерландів, Словаччини, США, Франції, Швеції, високим представником ЄС і генеральним секретарем ОБСЄ.

Про свою солідарність з Україною твердо заявили міністри закордонних справ Болгарії, Литви, Польщі та Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба обговорив з головою ОБСЄ загострення ситуації в Україні

"Генеральний секретар НАТО під час телефонної розмови з президентом України підкреслив, що Альянс залишається відданий партнерству з Україною і підтримує нашу країну. Про підтримку України заявив вчора під час зустрічі з главою української держави президент Туреччини", - додав Ніколенко.

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб у телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном обговорили діяльність Росії довкола України.

Зараз ви читаєте новину «У Кулеби розповіли, як інші держави підтримують Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі