четвер, 29 жовтня 2020 10:25

У КС прокоментували скасування електронного декларування

У КС прокоментували скасування електронного декларування
Сліденко запевнив, що е-декларування зберігається в повному обсязі і поширюється на всіх осіб. Фото: pixabay.com

Конституційний суд скасував електронне декларування, аби захистити суддів від тиску органів виконавчої влади. КС не міг виділити у своєму рішенні право не перевіряти декларації лише суддів, тому скасував цю норму для всіх чиновників.

Перевіряти суддів повинні мати право лише органи судової гілки влади, повідомив суддя-доповідач КС Ігор Сліденко, пише "РБК-Україна".

"Так буде якийсь час, поки законодавець не врегулює ситуацію. Так, зараз за фактом норми про перевірку декларацій ні щодо кого не застосовуються, тому що так законодавець сформулював норму, що її не можна розділити", - сказав Сліденко.

Суддя запевнив, що е-декларування зберігається в повному обсязі і поширюється на всіх осіб. Сліденко вважає, що у світі немає жодної країни, де виконавча влада контролювала б судову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний контроль за суддями буде збережено - Мін'юст

У вівторок Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. Рішення ухвалив за конституційним поданням депутатів від ОПЗЖ і групи "Партія "За майбутнє".

У НАЗК заявили, що через рішення КС закриють реєстр електронних декларацій.

Зараз ви читаєте новину «У КС прокоментували скасування електронного декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі