пʼятниця, 27 червня 2008 14:12

У КС питають, як притягнути до відповідальності Тимошенко

До Конституційного Суду надійшло конституційне подання 52 народних депутатів щодо офіційного тлумачення процедури розгляду відповідальності и Кабміну у парламенті.

Депутати просять розтлумачити положень частин першої і другої статті 87 Конституції України та положень частини другої статті 14 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", повідомляє прес-служба КС.

Згідно з регламентом Конституційного Суду, подання передано на вивчення до секретаріату суду.

Відповідно до згаданих статей Конституції, Верховна Рада за пропозицією президента України або не менш як однієї третини народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради може розглянути питання про відповідальність Кабінету Міністрів та прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів більшістю від конституційного складу Верховної Ради.

Питання про відповідальність Кабінету Міністрів не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності Кабінету Міністрів або протягом останньої сесії Верховної Ради, йдеться в Конституції.

Як відомо, розгляду питання відповідальності Кабміну вимагає Партія регіонів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У КС питають, як притягнути до відповідальності Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі