середа, 28 травня 2008 11:21

У КС об"єдналися люди, які представляють Ющенка і ПР - Тимошенко

Прем"єр Юлія Тимошенко заявляє, що Конституційний Суд під політичним тиском скасував суттєві позиції в бюджеті на 2008 рік.

Про це Тимошенко заявила на засіданні Кабміну у середу.

"Те, проти чого ми протистояли, таки відбулося. Конституційний Суд 22 травня під дуже суттєвим політичним тиском ухвалив рішення про руйнацію всіх дохідних і видаткових механізмів бюджету", - сказала вона.

"Там об"єдналися люди, які представляють президента України і Партію регіонів. Там фактично утворилася широка коаліція і ухвалено рішення, що бюджету практично не існує", - додала Тимошенко.

Прем"єр сказала, що "практично повністю втрачено джерела формування пенсійного фонду".

Тимошенко зазначила, що зокрема скасовано акцизні збори на тютюн і спирт.

Також, за її словами, скасовано пільговий режим оподаткування на селі.

"З видаткової частини бюджету скасовано все, що складає соціальний захист для населення – допомогу при народженні першої, другої та третьої дитини", - сказала Тимошенко.

"Конституційний Суд на замовлення Партії регіонів і секретаріату президента скасував пільги дітям війни. Тобто 6 мільйонів дітей війни залишилися без доплат до пенсій", - додала вона.

У понеділок суддя КС Дмитро Лилак заявив, що Конституційний Суд визнав неконституційними норми закону про Держбюджет на 2008 рік, якими звужуються чи ліквідуються пільги та соціальні гарантії для громадян країни, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У КС об"єдналися люди, які представляють Ющенка і ПР - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі