вівторок, 04 листопада 2008 08:20

У Криму сьогодні відзначать День російської народної єдності

4 листопада – в День російської народної єдності – в Сімферополі ряд громадсько-політичних сил проведе "Російський марш".

Про це повідомили в прес-службі Російської громади Криму.

Як зазначили в організації, історія Дня російської народної єдності сягає корінням 4 листопада 1612 року. "Саме цього дня, після довгих років Смути, воїни російського ополчення на чолі з Кузьмою Мініним і Дмитром Пожарським звільнили Москву від польських загарбників. На Соборі, за промислом Божім, всенародним голосуванням російським царем було обрано Михайла Романова. Ця святкова дата відзначалася до 1917 року, - говориться в повідомленні. - Кілька років тому, завдяки клопотанню Російської православної церкви, свято як державне було відновлене на території Російської Федерації".

Активісти Російської громади Криму і Кримської організації партії "Російський блок" проведуть молебень в храмі Петра і Павла, після чого пройдуть Сімферополем маршем до заставного каменя пам`ятника Катерині II, поряд з ним буде організовано мітинг, приурочений до Дня народної єдності й присвячений захисту прав російського населення Криму. "Після завершення мітингу буде проведено імпровізоване дійство, що демонструватиме ставлення російського населення до української держави і українських чиновників", - говориться в повідомленні.

"Всі наші заходи заявлені і проходитимуть відповідно до чинного законодавства", - додали організатори акції.

"Російський марш" завтра ряд сил планують провести і в Севастополі. Заборонити севастопольський марш від влади і правоохоронців днями зажадали активісти громадської організації "Молодіжний Союз "Наша Україна", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму сьогодні відзначать День російської народної єдності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі