понеділок, 17 січня 2011 13:00

У Криму розпочалась акція "Бандера - мій герой"

У Криму розпочалась акція "Бандера - мій герой"

Кримська організація всеукраїнського об'єднання "Свобода" за підтримки голови Тернопільської обласної ради, свободівця Олексія Кайди розпочала акцію "Я Українець! Бандера - мій герой!", що проходитиме у більшості міст Криму.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", мета акції – "підняти патріотизм української молоді, нагадати їм що вони є нащадками козаків та бандерівців і повинні пишатися цим".

"Також слід проінформувати суспільство про те, що справжні Таврійські герої – воїни УПА – успішно діяли в Криму, їх пам'ять належно шанується, а діяльність досліджується і буде оприлюднюватися", - йдеться у повідомленні.

Заходи акції включатимуть в себе розповсюдження значків та наліпок " Українець! Бандера - мій герой!", проведення інформаційної кампанії.

Також планується видати книгу-довідник про УПА в Криму, в якій увійдуть значні події, персоналії, адреси, де діяла УПА та багато іншої інформації. Будуть проведені історичні дослідження про діяльність УПА в Криму.

"Українофобська влада Криму безглуздо популяризує та відзначає свята, присвячені комуністичним україножерським загарбникам замість справжніх українських героїв, про яких замовчує та приховує інформацію. Ми виправимо це за допомогою нашої акції та дамо заслужений привід пишатися своєю історією українцям, що насправді є більшістю у Криму", - резюмував голова кримської "Свободи" Едуард Леонов.

Нагадаємо, 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Зараз ви читаєте новину «У Криму розпочалась акція "Бандера - мій герой"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

751

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі