понеділок, 17 травня 2021 15:25

У Кремлі відповіли на ідею обміняти Медвечука на українських політв'язнів

У Кремлі відповіли на ідею обміняти Медвечука на українських політв'язнів
Віктор Медвечук сидить під домашнім арештом / Reuters

У Кремлі відреагували на ідею обміну депутата Віктора Медведчука, якого в Україні підозрюють у державній зраді, на українських політв'язнів у Росії. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков назвав ситуацію з Медвечуком внутрішньою українською політичною кухнею.

За словами Пєскова, Росія навряд чи може серйозно розглядати пропозицію України про обмін Медведчука на засуджених у Росії українців. Про це пише РБК із посиланням на ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращий спосіб зупинити Путіна - озброювати Україну - що про нас пише світова преса

"Швидше за все, це українська внутрішня кухня. Не знаю, чому пропонується виставляти на обмін українських політиків. Чи хоче цього сам український політик, на кого пропонують міняти? Не можемо серйозно розглядати цю ідею", - сказав Пєсков.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов допустив обмін Медведчука на українських політв'язнів у Росії. Це могло б бути можливим у разі засудження політика.

13 травня суд обрав запобіжний захід Медведчуку - цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Після цього на Медведчука наділи електронний браслет. У державній зраді й розкраданні майна також підозрюють іншого депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. За словами СБУ, він ховається в Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі відповіли на ідею обміняти Медвечука на українських політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі