четвер, 10 березня 2011 18:57

У Компартії хочуть, аби за вандалізм карали по-максимуму

У Компартії хочуть, аби за вандалізм карали по-максимуму

Вандалізм в Україні повинен каратися так радикально, як дозволяє це сьогодні робити Кримінальний кодекс.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат від Компартії Олександр Голуб, коментуючи засудження активіста ВО "Свобода" Юрія Гудименка на два роки умовно через розфарбування пам'ятника Дзержинського у Запоріжжі.

"Я не можу коментувати рішення суду, бо це є суд. Я не знаю матеріалів - я не був на судовому процесі. Але у принципі я вважаю, що будь-який вандалізм, який є в Україні і здійснюється будь-ким, повинен каратися максимально радикально, як дозволяє це сьогодні Кримінальний кодекс", - зазначив комуніст.

Водночас, на питання: "Якщо справа стосується пошкодження хрестів, встановлених на честь пам'яті жертв Голодомору?", Голуб відповів: "Якщо це офіційний пам'ятник, то звичайно (слід карати - ред.)".

Крім того, говорячи про ситуацію навколо підриву бюсту Сталіна у Запоріжжі, політик нагадав, що є законодавство, яке розглядає справи щодо терористичної діяльності.

"Звичайно, сьогодні це трактують як теракт. І я це підтримую. За щасливими обставинами не було людських жертв. Я думаю, що винний отримає все, що передбачено Кримінальним кодексом", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, сьогодні активіста ВО "Свобода" Юрія Гудименка засудили до двох років позбавлення волі умовно за розмалювання пам'ятника Дзержинського у Запоріжжі. Відповідне рішення прийняв Жовтневий районний суд Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії хочуть, аби за вандалізм карали по-максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі