середа, 25 квітня 2018 18:19

У комісії заперечують "конвеєр" відбору суддів за 7 хвилин

У комісії заперечують "конвеєр" відбору суддів за 7 хвилин
Співбесіди із суддями у Вищій кваліфікаційній комісії не проходять по 5-7 хвилин, каже голова комісії Сергій Козьяков. Фото: zib.com.ua

Співбесіди із суддями у Вищій кваліфікаційній комісії не проходять по 5-7 хвилин, як про це заявляють в Громадській раді доброчесності. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав її голова Сергій Козьяков.

"Насправді співбесіда 5-7 хвилин може бути на фініші. В середньому ж це близько півгодини. Але до неї ми з суддею перебуваємо протягом декількох місяців в безпосередньому контакті близько 25 годин. Після звинувачення на нашу адресу про ці 7 хвилин підрахували час. 5 годин триває психологічне тестування на комп'ютері. Ще 30 хвилин або годину психолог проводить співбесіду за його результатами. Потім - кваліфікаційний тест і письмове завдання. Це 2 і 5 годин відповідно. Далі формуємо суддівське досьє і вивчаємо його. Це роблять дуже фахові юристи. Після цього дають члену комісії перший звіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддів Майдану не рятуємо - голова кваліфікаційної комісії

Я, до речі, теж проходив психологічне тестування. Психологи написали: "Схильний нікому не довіряти". М`яко кажучи, я здивувався. Колеги потім підтвердили, що це мій обов`язок. Я вивчаю звіти і також переглядаю досьє. І вже потім - підсумкова співбесіда. Якщо немає негативного висновку Громадської ради доброчесності, якщо немає проблем із професійною діяльністю й у судді з 11 тисяч справ змінених і скасованих - одиниці, дисциплінарних скарг немає, зауважень від НАБУ - теж, то чи дійсно треба з ним дві години розмовляти? Якщо ж є негативна інформація, тоді ставимо йому запитання", - пояснив голова комісії.

Загалом оцінювання пройшли близько 220 суддів.

Більше читайте в інтерв'ю Сергія Козьякова на Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У комісії заперечують "конвеєр" відбору суддів за 7 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі