четвер, 27 листопада 2008 13:37

У Кличка вважають, що Черновецькому прийшов час відповісти за все

Негайний звіт щодо економічного стану Києва та розробка антикризового плану – саме такими є актуальні вимоги до нинішньої столичної влади. Так вважає один з лідерів Блоку Віталія Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський.

На переконання депутата, Черновецький зобов`язаний вже найближчим часом прозвітувати про реальний стан виконання бюджету та наявність конкретних програм і ресурсів, які зможуть забезпечити соціальний захист населення.

"Заслухати виконавчі органи влади потрібно на позачерговій сесії Київради, - вважає Дмитро Андрієвський. – Тоді ж депутати зможуть і заслухати антикризові пропозиції. Відкладати ці питання на потім означає приректи Київ на економічну на гуманітарну катастрофу".

За словами Дмитра Андрієвського, вже сьогодні є кілька реальних пропозицій та ініціатив, здатних допомогти Києву протистояти фінансовим негараздам. По-перше, потрібно утворити дієвий робочий орган для зведення всіх ініціатив у єдину програму. По-друге, влада має негайно прийняти нову програму зайнятості населення, яка передбачатиме можливе збільшення кількості безробітних. По-третє, мер та чиновники мають зупинити неоголошену війну малому та середньому бізнесу, який забезпечує столицю податками і робочими місцями. По-четверте, потрібно накласти мораторій на підвищення вартості різного роду комунальних послуг, оскільки це поглибить кризу неплатежів. Нарешті, Київ має створити свій стабілізаційний фонд для закривання найважливіших бюджетних дірок. Зокрема – у питанні компенсацій енергогенеруючим компаніям.

"Ми готові долучитися до роботи. Але це станеться тоді, коли Черновецький припинить перекладати власну провину за економічні прорахунки на інших", - додав політик, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка вважають, що Черновецькому прийшов час відповісти за все». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі