Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 19:01

У Київпастрансі проводять обшуки

У Київпастрансі проводять обшуки
ДФС проводить обшуки в Київпастрансі. Фото: stockworld

Державна фіскальна служба разом з прокуратурою проводить обшуки в Київпастрансі.

Обшуки проходять в рамках справи про привласнення коштів, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі столиці. Про це повідомляє ДФС у Facebook.

За версією слідства, посадові особи Київпастрансу та підрядного комерційного підприємства, використовуючи суб'єкти господарської діяльності з ознаками ризикованості і транзитності, в 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва. Також підрядника підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Як зазначається, було розпочато досудове розслідування відносно посадових осіб КП Київпастранс та підрядного підприємства за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України, ч. 5 ст. 191 КК України.

Обшуки проводять з метою виявлення первинної фінансово-господарської документації, яка може свідчити про правопорушення.

"Я вже неодноразово заявляв, що пильну увагу ДФС приділятиме махінаціям у сфері відновлення та будівництва інфраструктури, це є одним із пріоритетів економічної політики України станом на сьогодні. Мета наших дій у цьому напрямку - підвищення ефективності використання бюджетних коштів для модернізації інфраструктури та протидії можливим зловживанням", - зазначив глава податкової служби Вадим Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко може скласти серйозну конкуренцію Зеленському - експерт

Нагадаємо, столична прокуратура продовжує серію обшуків у приміщеннях КМДА й приватних підприємств. Зокрема, обшуки вже відбулися в комунальних підприємствах Спецжитлофонд, Київзеленбуд, Київавтодор, Київміськсвітло. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Загальна сума збитків - приблизно 40 млн грн.

Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто. "Правоохоронці й податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до керівників. Це якісь нальоти", - сказав мер на засіданні Київради.

Зараз ви читаєте новину «У Київпастрансі проводять обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути