вівторок, 03 лютого 2009 09:55

У Кабміні почалися масові звільнення працівників

Уряд почав виконувати програму скорочення адміністративних витрат.

Першими звільнили трьох заступників міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

На засіданні Кабміну минулої середи міністр проявив ініціативу і назвав імена чиновників, від яких він готовий позбавитися. Юлія Тимошенко тут же підписала відповідний наказ. В результаті у Філіпчука залишилося тільки сім замов.

За словами міністра Кабміну Петра Крупка, вимога про скорочення витрат стосується всіх органів виконавчої влади, тому звільнення продовжуватимуться.

"У нас справжня проблема з кількістю замів, причому не тільки на вищому рівні, але і на місцевому: у київській адміністрації зараз 14 заступників, з яких четверо, - перші!" - обурюється Крупко.

Міністр у справах сім"ї, молоді і спорту Юрій Павленко згоден, що його апарат також доведеться стискуватися. Він планує скоротити двох із семи своїх заступників.

"Коли я працював міністром у 2005-2006 роках, та кількість замів у всіх міністерствах, окрім деяких виключень, обмежувалася чотирма, і цього було цілком достатньо", - повідомив Павленко.

За словами міністра, надмірно роздуті штати замів утворилися через те, що при формуванні уряду проводилися надзвичайно складні консультації у парламенті. Коли в коаліцію входили декілька фракцій, то кожна з них вимагала свого заступника в потрібних міністерствах.

"Дуже важко працювати, коли твій заступник підкоряється не тобі, а якому-небудь керівникові фракції, і насамперед думає про реакцію своїх депутатів! - резюмує Павленко. - У мене в команді є декілька присланих з парламенту заступників, з якими я майже не спілкуюся: вони виконують якусь політичну функцію", пише "Дело".

Зарплата замміністра зараз складає близько 15 тисяч гривень, тому економія коштів за рахунок скорочення цих чиновників може бути дуже істотною. Проте вже зараз міністри рекомендують своїм замам відмовлятися від 50%-ої надбавки до окладу.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року керівництво Кабміну пообіцяло скоротити такі витрати на третину.

За матеріалами: Цензор, Дело.
Зараз ви читаєте новину «У Кабміні почалися масові звільнення працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі