Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 20:21

У Харкові "Геннадій, гідний син Адольфа" влаштував кошмар комуністам

У Харкові "Геннадій, гідний син Адольфа" влаштував кошмар комуністам

Харківські комуністи збираються оскаржити дії міліції, що перешкодила проведенню їхньої акції.

У вівторок комуністи пікетували відкриття меморіальної дошки верховному архієпископові Львівському, предстоятелю Української греко-католицької церкви (у 1944-1984 р.) Йосипові Сліпому, котру установили на будинку колишньої в'язниці по вулиці Маліновського, 5.

На відкриття дошки з транспарантами і гаслами прийшли комуністи – близько сотні. Вони переконували, що про мітинг вони повідомили владу.

"Ми подали повідомлення, що ми будемо пікетувати цей захід. А вночі, о 23:45, подзвонили до нас в обком - природно, нікого там не було, тільки чергові, а могло і їх не бути - повідомили, що в 00.00 годині засідання суду, де буде вирішуватися, питання про заборону акції", - розповіла нардеп Алла Александровська.

"Це був якийсь жах! Тому що вони (міліція) нічого не сказали, у чому вони нас обвинувачують, що ми порушили? Там був мій син, що є помічником депутата Шмельової. От тягали його і тягали мене разом з ним", - поскаржилася депутат.

"Тягали Олексія Перепелицю, депутата міськради, спробували відняти транспаранти. У Лушницького, депутата міськради, спробували відняти транспарант, на якому був написано – "Геннадій, гідний син Адольфа". Розумієте? [...] Намагалися відняти транспаранти, а мене із сином кудись тягли за ріг", - розповіла Александровська.

"Синові подряпали руки. Порвали, пошматавали буквально куртку. Але справа навіть не в цьому. Я хочу зрозуміти, що ми порушили і чому вони дозволили собі так з людьми поводитися?" – обурилася депутат.

У міліції заявили, що акція протесту була заборонена судом. Правоохоронці забезпечували охорону громадського порядку. Ніхто не затриманий, ніхто не постраждав, стверджує начальник Центру громадських зв'язків Лариса Волкова.

У свою чергу Алла Александровська готує скаргу на дії міліції.

"Будемо подавати позов із приводу незаконного рішення про встановлення цієї дошки. А також скаржитися на дії міліції. Я думаю, що потрібно звернутися і до президента, щоб було зрозуміло - це політика його чи політика особисто Михайла Добкіна", - відзначила народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові "Геннадій, гідний син Адольфа" влаштував кошмар комуністам ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути