пʼятниця, 08 квітня 2011 11:50

У Генпрокуратурі розповіли, коли Луценка випустять на волю

У Генпрокуратурі розповіли, коли Луценка випустять на волю

Генпрокуратура попросила суд заарештувати Луценка у зв'язку з тим, що екс-прем'єр міг сховатися за кордоном і зривав слідство.

Про це в інтерв'ю журналу Фокус розповів перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

"Рішення про арешт Луценка приймав суд. Законно і обгрунтовано. Ось кілька фактів. Виступає соратник Луценка пан Москаль і розповідає, що у них був план з виїзду Луценка за кордон та надання йому політичного притулку. Це недостатня підстава?", - цікавиться заступник Пшонки.

Крім того, за словами Кузьміна екс-міністр ігнорував повістки слідчого на допит: "А коли обвинувачений зриває слідчі дії, це нормально? А коли йому привозять повістку і просять з'явитися в прокуратуру, а він на ній пише "Могильов - дурень" і розписується? Це нормальна реакція екс-міністра? Це шанобливе ставлення до слідства і колег - міліціонерів?".

За словами Кузьміна, в СІЗО Луценко швидше читати справа не став: "Запобіжний захід йому змінили. І що? Він що, зі справою швидко ознайомився? Він знайомиться з матеріалами справи вже два місяці. Читає то по 5 листів в день, то по 100 аркушів. Закон дає йому таке право ".

Представник Генпрокуратури припустив, що екс-міністр має намір знайомитися з матеріалами справи до парламентських виборів у 2012 році: "Я думаю, що він на це і розраховує".

Він також не виключає, що після завершення ознайомлення зі справою і закінчення розслідування слідчий може звільнити арештованого: "Після того, як розслідування справи закінчено, і обвинувачений ніяк не може перешкодити слідству, слідчий вправі звільнити арештованого, що дуже часто робиться".

Юрій Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня 2010 року.

28 січня 2011 досудове слідство у кримінальній справі відносно екс-глави МВС Юрій Луценко і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі розповіли, коли Луценка випустять на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі