понеділок, 14 лютого 2011 09:08

У Генпрокуратурі назвали справу Луценка маразмом?

У Генпрокуратурі назвали справу Луценка маразмом?

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що один з керівників Генпрокуратури попереджав його про можливість відкриття кримінальної справи проти нього.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"У листопаді минулого року я зустрівся з одним із керівників Генпрокуратури. Він повідомив, що є кримінальна справа про стаж водія. Перспективи справи, за його словами, були нульові, але керівництво ГПУ сильно тиснуло, вимагаючи активного слідства. "Ти ж не збираєшся виїжджати через цей маразм?" - запитав він. "Звичайно, ні", - відповів я. "Не переживай, про арешт не може бути й мови", - сказав він. Але мені стало ясно - саме до цього йде ", - додав чиновник.

Справа водія Луценко називає фальсифікацією. За словами екс-міністра, Генпрокуратура під загрозою звільнення з роботи вибивала зі свідків свідчення проти нього.

"Тільки такими методами 1937 можна пояснити ключові свідчення одного з моїх заступників. На першому допиті він заявляв, що дізнався про проблему стажу водія з преси. Потім згадав, що саме він отримав рішення Кабміну" дозволити зарахувати стаж як виняток ". Доречі, зауважу, що і аналогічні звернення з приводу стажу, і відповідні рішення Кабміну були неодноразово і до, і після Приступлюка ", - підкреслив екс-чиновник.

"Цей же заступник організував кадрову комісію з Приступлюку, яка колегіально прийняла позитивне рішення і постановила оголосити цей висновок наказом по МВС. Але трохи пізніше генерал вже згадує, що саме такого-то числа в такому-то кабінеті він нібито отримав від Луценка таке -то усну вказівку з цього приводу ", - додав екс-чиновник.

Говорячи про кримінальну справу щодо святкування дня міліції, Луценко нагадав, що в 2009 році була проведена перевірка КРУ, яка нічого не виявила.

"Але влада змінилася, була призначена нова перевірка - і порушення знайшлися! Що стосується мого підпису про затвердження продовження терміну оперативно-розшукової діяльності (ОРД) за фігуранту у справі про отруєння Ющенка. На очній ставці ініціатор продовження не дає необхідні слідству свідчення про те, що документ нібито був виготовлений після мого відходу у відпустку. А значить, звинувачення Луценка в затвердженні документа заднім числом розсипається. Та ще й експертиза підтверджує, що дата поставлена не мною. Що робити? Правильно, заарештувати нетямущого міліціонера, щоб отримати потрібні свідчення", - підкреслив він.

При цьому Луценко додає, що готовий постати перед судом.

"Проблема в тому, де знайти справедливий суд. У країні, де рідний брат глави ГПУ керує вищої для мене судовою інстанцією (Микола Пшонка, заступник голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ .- Ред.), І, виходить, перспективи справедливого суду нульові ", - резюмував екс-чиновник.

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі назвали справу Луценка маразмом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі