середа, 16 лютого 2011 09:38

У Генпрокуратурі кажуть, що слідчий сам відпустив Корнійчука

У Генпрокуратурі кажуть, що слідчий сам відпустив Корнійчука

У Генпрокуратурі запевняють, що рішення про зміну запобіжного заходу екс - першому заступнику міністра юстиції Євгену Корнійчука приймалося слідчим особисто.

Про це сказав газеті "Комерсант-Україна" керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко, коментуючи те, що Корнійчука випустили з СІЗО, взявши з нього підписку про невиїзд.

"Слідчий, як процесуально незалежна фігура, ухвалив таке рішення - він має на це процесуальне право. Якщо вважає, що немає необхідності утримувати людину під арештом, він може змінити запобіжний захід", - сказав Бойченко.

"Було завершено ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, її передають до суду, тому тепер Корнійчук жодним чином не зможе вплинути на хід досудового слідства", - додав керівник прес-служби ГПУ.

Між тим в опозиційному таборі вважають, що зміна запобіжного заходу для Корнійчука є результатом домовленості між Василем Онопенком і президентом.

"Можна говорити про успішний пошук компромісу між президентом і головою Верховного суду. Умовно кажучи, вони підписали меморандум про співпрацю", - заявив газеті перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань правосуддя Юрій Кармазін.

З ним погоджується і заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв.

Зі свого боку "регіонал" Сергій Ківалов зауважив, що тримати Корнійчука в ізоляторі не було сенсу, оскільки він не є небезпечним злочинцем.

Колишній перший заступник міністра юстиції, зять Василя Онопенка Євген Корнійчук був затриманий у грудні 2010 року. Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення.

Одним із основних аргументів при ухваленні такого рішення була наявність у Корнійчука "розгалужених зв'язків у системі правоохоронних органів і судовій системі, які дадуть можливість впливати на свідків у справі".

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі кажуть, що слідчий сам відпустив Корнійчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі