пʼятниця, 27 серпня 2010 08:36

У Генпрокуратурі кажуть, що Іващенко в усьому зізнався

У Генпрокуратурі кажуть, що Іващенко в усьому зізнався

Заарештований колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко розкаюється і визнає, що ухвалював незаконні рішення.

Про це газеті "Сегодня" повідомило інформоване джерело в Генпрокуратурі.

Як відомо, Іващенка підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем при продажі майна держпідприємства МО "Феодосійський судномеханічний завод".

За словами співрозмовника, Іващенко дає свідчення, що підписував листи, які суперечать один одному.

"На одному, де стоїть його підпис, йдеться, що реалізація майна підприємства недопустима, а на іншому, який з'явився, буквально через два-три дні, він благословляє санацію заводу і реалізацію його інфраструктури", - стверджує джерело.

"Інша справа, чи з власної волі та за попереднього наміру Іващенко настільки кардинально змінював свої погляди або підпорядковувався чийсь команді зверху, і чиїй саме, якщо така команда була. З'ясуємо в ході слідства", - заявив він.

За словами співрозмовника, "Іващенко йде на контакт зі слідством і не замикається".

"Він навіть спочатку відмовився від послуг адвоката і звернувся з клопотанням змінити йому запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. Мовляв, нікуди виїжджати не збирається і чинити тиск на хід слідства теж", - сказав він.

"Поки що це клопотання розглядається. Не виключено, що Іващенка дійсно відпустять на підписку", - пише газета.

За інформацією видання, колишній в.о. міністра оборони знаходиться в камері Лук'янівського СІЗО-13 один і до нього нікого не підселюють.

Справа проти Іващенка була порушена Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня. Днем пізніше він був затриманий на три доби, а потім, за рішенням Печерського суду Києва, арештований і поміщений у СІЗО строком на два місяці.

Депутат від БЮТ Андрій Сенченко, який за інформацією ЗМІ став господарем феодосійського підприємства, свою причетність до цієї оборудки категорично заперечує і бачить в діях прокуратури політичний підтекст, йдеться в публікації.

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі кажуть, що Іващенко в усьому зізнався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі