неділя, 11 жовтня 2009 15:05

У Газпромі знають, що Україна має гроші на газ

У Газпромі знають, що Україна має гроші на газ

Україна може й повинна платити за газ у відповідності з підписаним контрактом. Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер в інтерв"ю програмі "Вести в субботу" телеканалу "Россия".

"Як показує щомісячна виплата - гроші Україна має, - відзначив Міллер, - інша справа, що кожного місяця наші українські друзі-колеги намагаються нам розповідати про те, які складнощі у них виникають з оплатою, але з іншого боку ми бачимо, що Україна акуратно, в строк платить".

"НАК "Нафтогаз України" - це стовідсоткова державна компанія, і ми знаємо про те, що Україна має в своєму розпорядженні значні золотовалютні резерви, - зазначив глава правління "Газпрому". "Ми знаємо про ті кредити, які надає Міжнародний валютний фонд Україні, ми також знаємо, про те, що ці кредити надаються також з урахуванням необхідності оплати за поставки російського газу, так що практика останніх місяців показує, що гроші Україна має, Україна може, я підкреслюю, повинна платити у відповідності з підписаним контрактом", - сказав Олексій Міллер.

Міллер відзначив, що компанія "Газпром" готова оперативно реагувати на будь-який розвиток ситуації, але підкреслив: "Ми бачимо, що наші партнери виконують свої контракти, платять за поставки російського газу і наше розуміння того, що і в Новий рік у нас нічого кардинально гострого не відбудеться, також як і за вересень на рахунок прийдуть гроші від НАК "Нафтогаз України" в повному об"ємі і ми далі продовжимо працювати на базі підписаного контракту".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Газпромі знають, що Україна має гроші на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі