неділя, 22 квітня 2007 11:00

У Франції почалися президентські вибори

Перший тур президентських виборів проходить сьогодні, 22 квітня, у Франції, а також на території частини її заморських володінь - Майотти, Реюньона і Нової Каледонії. Всього в голосуванні бере участь 44,5 мільйона громадян Франції.

Як повідомляють спостерігачі, більшість французів пов"язують з нинішніми виборами значні надії. Багато хто вважає, що після 12-річного правління Жака Ширака країна потребує економічних реформ.

Кандидатів нинішніх виборах - 12. Четверо з них мають шанси на перемогу. Це представник правлячої партії "Союз на підтримку народного руху", колишній глава МВС Ніколя Саркозі, представниця Соцпартії Сеголен Руаяль, центрист (партія "Союз за французьку демократію") Франсуа Байру і лідер правого Національного фронту Жан-Марі Ле Пен. Всі вони, за винятком Ле Пена, вперше балотуються у президенти.

Згідно з останніми опитуваннями, Ніколя Саркозі і Сеголен Руаяль розділяє лише один відсоток голосів. За них готові віддати свої голоси 26,5 і 25,5% опитаних французів відповідно.

Франсуа Байру може сподіватися на 16% голосів. Приблизно стільки ж виборці можуть віддати Ле Пену. Проте, за даними на вчорашній день, третина французів ще не визначилася з вибором.

Виборчі ділянки на території Франції відкриються сьогодні о 8 ранку за паризьким часом (11:00 за київським). Завершиться голосування о 20:00 (23:00 за київським). Результати перших екзит-полів будуть відомі відразу ж після цього.

Остаточні результати Конституційна рада Франції зобов"язана опублікувати не пізніше 20:00 середи 25 квітня.


За матеріалами: NEWSru, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «У Франції почалися президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі