понеділок, 21 лютого 2011 13:08

У Європі не вірять у реформи Януковича

У Європі не вірять у реформи Януковича

Колишній співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) по Україні Ханне Северінсен вважає недоцільним знімати процедуру моніторингу щодо України.

Про це вона розповіла на прес-конференції.

"Наскільки я знаю, був створений спеціальний комітет, і були заяви про те, що ми взяли на себе зобов'язання і зараз будемо виконувати їх ... однак це не відповідає дійсністі...Насправді в Україні до цього часу немає незалежного судочинства, панує корупція, концентрація влади триває", - додала вона.

За словами Северінсен, влада просить призупинити моніторинг України у зв'язку з тим, що наша країна буде головувати в комітеті міністрів РЄ.

"Але я б не радила цього робити", - підкреслила вона.

Коментуючи ситуацію з порушенням кримінальних справ проти колишніх чиновників, Ханна Северінсен зазначила, що в Україні продовжується практика вибіркового застосування правосуддя.

"Очевидно, що це селективне правосуддя", - сказала Северінсен.

За словами Ханни Северінсен, її колега по Датської гельсінської комісії має намір приїхати в Україну на нинішньому тижні, щоб особисто зайнятися справою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович називає своїм пріоритетом боротьбу з корупцією. Водночас міжнародні організації називають Україну однією з найкорумпованіших країн у світі.

Зараз ви читаєте новину «У Європі не вірять у реформи Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі