четвер, 11 листопада 2010 09:41

У Європі кажуть, що просуванню України до ЄС заважає влада

У Європі кажуть, що просуванню України до ЄС заважає влада

Європейська народна партія називає нісенітницею заяву про те, що влада перешкоджає проведенню саміту Україна-ЄС, який заплановано на 22 листопада.

Про це сказали євродепутати від Німеччини Ельмар Брок і Міхаель Ґалер "Deutsche Welle", коментуючи відповідну заяву глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

"Українська опозиція, навпаки, наполягає на тому, щоб переговори з ЄС якомога швидше просувалися", - заявив Брок.

"До того ж, у Європейському парламенті є широка більшість, яка виступає за те, щоб якомога швидше й у конструктивний спосіб досягти позитивного вирішення українських питань", - додав він.

У свою чергу, Ґалер нагадує, що ЄС веде переговори не з українською опозицією, а з українським керівництвом.

"Якщо український уряд дійсно хоче досягти успіху, а не лише декларує наміри, він не повинен шукати якихось причин для затягування переговорів з ЄС", - каже він.

Депутат також заявляє, що представники Партії регіонів тиснуть на євродепутатів, в результаті чого голосування за резолюцію стосовно місцевих виборів вже двічі переносилося.

"Вони(група соціалістів у Європарламенті-ред.) хочуть переносити це голосування далі й далі, вони не зацікавлені в тому, щоб Європейський парламент ухвалив критичну резолюцію щодо політичного становища в Україні", - сказав Ґалер.

На засіданні Європейського парламенту у середу ухвалення критичної резолюції щодо України, заплановану на 11 листопада, було перенесене на період з 22 по 25 листопада.

До рішення про перенесення питання резолюції по Україні Сергій Льовочкін звинуватив опозицію в намаганні зробити "все можливе для того, щоб саміт Україна-ЄС був неуспішним".

До Європейській народній партії, яка є найбільш чисельною в Європарламенті, на правах спостерігача входить опозиційна партія "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «У Європі кажуть, що просуванню України до ЄС заважає влада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі