неділя, 20 вересня 2020 03:53

У Європарламенті назвали дату закінчення повноважень Лукашенка

У Європарламенті назвали дату закінчення повноважень Лукашенка
Після 5 листопада парламент більше не визнаватиме Лукашенка президентом країни. Фото: Белта

Депутати Європарламенту заявили, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не повинен вважатися офіційним лідером країни з листопада цього року, коли закінчиться термін його повноважень.

Згідно із заявою парламентарів, після 5 листопада вони не вважатимуть Лукашенка президентом Білорусі, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав міфом розвиток революційної ситуації в країні

"Коли 5 листопада закінчиться термін повноважень чинного авторитарного лідера Олександра Лукашенка, парламент більше не визнаватиме його президентом країни", - сказано в заяві Європарламенту.

Зазначимо, цього дня офіційно закінчиться п'ятий президентський термін Олександра Лукашенка, оскільки його інавгурація відбулася 5 листопада 2015 року.

Раніше Європарламент відмовився визнавати Олександра Лукашенка президентом Білорусі після закінчення поточного терміну повноважень і зажадав жорстких, в тому числі фінансових, санкцій проти Мінська, а також щодо громадян, які підтримували Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті назвали дату закінчення повноважень Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі