вівторок, 04 липня 2017 19:48

У ЄС зробили жорстку заяву про українських олігархів

У ЄС зробили жорстку заяву про українських олігархів
В Україні все ще існує група олігархів, які намагаються протистояти процесу реформ - представництво ЄС. Фото: telegraf.com.ua

В Україні все ще існує група олігархів, які намагаються протистояти процесу реформ.

Про це заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Влада олігархів не може бути сильніша, ніж три роки тому, однак вони щодня протистоять процесу реформ. Вони намагаються його підірвати в усіх секторах. Кожного разу, коли приймають реформаторські рішення, за кілька тижнів з'являється спроба ці реформи вихолостити", - сказав він.

Водночас дипломат наголосив, що випадки протистояння змінам в України не поодинокі.

"Щодня ми бачимо боротьбу між реформаторами у владі, в громадянському суспільстві та тими, хто намагається будь-якими способами зберегти свій статус-кво. І ця боротьба ще не завершилась", - заявив Мінґареллі.

Необхідно, щоб тих, "хто у минулому крав", покарали через чесний судовий процес, щоб українське суспільство підтримало реформи і "повірило у справедливість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив, чому процвітає корупція в країні

В Україні запустили антикорупційну ініціативу Європейського Союзу із загальним бюджетом €15,84 млн, розраховану на три роки.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС зробили жорстку заяву про українських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі