субота, 23 жовтня 2021 18:13

У ЄС відреагували на розблокування судової реформи в Україні

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас привітав обрання Радою суддів чотирьох кандидатів до Етичної комісії за своєю квотою при Вищій раді правосуддя, а також розблокування судової реформи.

Про це 23 жовтня він заявив у Twitter.

"Гарний крок до впровадження реформи судової системи. Вища рада правосуддя тепер має створити Етичну раду, що можливо зробити за тиждень, і робота може розпочатися", - написав він.

Автор: twitter.com/MattiMaasikas
  Посол ЄС привітав розблокування судової реформи
Посол ЄС привітав розблокування судової реформи

Міжнародні партнери запропонували сильних кандидатів-експертів до відбіркових органів при ВРП та Вищій кваліфікаційній комісії суддів. Рада суддів призначила членів лише до органу при ВККС, а призначення членів до Етичної комісії, що має відігравати ключову роль в очищенні Вищої ради правосуддя, з українського боку майже два місяці затримувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа: посли G7 і ЄС приїхали в Офіс президента

Сьогодні за підсумками таємного голосування з восьми претендентів обрали чотири кандидати, які набрали понад 16 голосів. До рейтингового списку кандидатів після голосування вийшли суддя Верховного Суду в касаційному кримінальному суді Лев Кишакевич, суддя Київського апеляційного суду Юрій Трясун, суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці Володимир Сіверін, а також суддя Верховного суду в Касаційному адміністративному суді Тетяна Чумаченко.

Президент Володимир Зеленський підписав закони про реформування ВККС і ВРП 3 серпня.

13 вересня Рада суддів заблокувала судову реформу - запуск Етичної ради. Після цього Офіс президента зустрівся з послами країн G7 і ЄС. 23 вересня посли G7 заявили, що спостерігають за судовою реформою в Україні із занепокоєнням і розчаруванням.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС відреагували на розблокування судової реформи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі