пʼятниця, 18 липня 2008 14:51

У "Єдиному Центрі" кажуть, що Тимошенко "лягла" під Кремль

Голова "Єдиного Центру", народний депутат України Ігор Кріль (НУ-НС) заявляє, що політика прем"єр-міністра Юлії Тимошенко в енергетичній галузі спрямована на лобіювання інтересів російських енергетичних кампаній в обмін на підтримку її як ймовірного кандидата у Президенти.

Про це повідомили у прес-службі "Єдиного Центру".

На думку Кріля, про це свідчать дії уряду Тимошенко, що перешкоджають використовувати нафтопровід Одеса-Броди в аверсному режимі, а також бездіяльність щодо освоєння нафтогазових родовищ у Лівії. В результаті цього 3 із 4 родовищ, які мала розробляти Україна, були передані "Газпрому", сказав лідер "ЄЦ".

Як зазначає Кріль, "неодноразовий саботаж урядом Тимошенко розбудови енергетичної безпеки України виявився також у конфлікті з компанією Vanco, зокрема через намір передати "Газпрому" розробку прикерченської ділянки шельфу Чорного моря".

Не менше занепокоєння, додав депутат, викликає і відсутність кроків уряду з реконструкції української ГТС за кошти Євросоюзу в розмірі 2,5 млрд. дол., про що домовився Президент.

Метою прем"єра, на думку голови "Єдиного Центру", "є лише одне: влада будь-якою ціною. Тому заради президентського крісла Тимошенко здає РФ енергетичні інтереси України".

"За подібні дії, – переконаний Кріль, – європейські посадовці та політики вже давно би поплатилися своєю кар"єрою і постали перед судом". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У "Єдиному Центрі" кажуть, що Тимошенко "лягла" під Кремль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі