пʼятниця, 08 серпня 2008 11:41

У ЄЦ нагадали Томенку, як він осоромився на всю країну

Народний депутат України, член "Єдиного Центру" Василь Петьовка вважає заяву свого колеги Миколи Томенко щодо відновлювальних робіт на Закарпатті беззмістовною і некоректною.

Про це повідомили у прес-службі "Єдиного Центру".

"Я не знаю, в якій галузі пан Томенко має науковий ступінь, але подібними заявами він підтверджує некомпетентність і професійну короткозорість кабінетного професора. Це він довів ще раніше, коли відправив на Євробачення гурт "Ґринджоли" і тим самим спровокував скандал на всю державу", - сказав, зокрема, Петьовка.

Він пояснив, що крім фінансування, відновлювальні роботи об"єктивно вимагають серйозних зусиль і забирають багато часу.

"У гірській місцевості житло будувалося переважно з деревини. Щоб звести новий будинок, в якому можна було би жити, потрібна суха сировина. А її знайти в достатній кількості зараз просто нереально", – наголосив депутат.

Крім того, зауважив Петьовка, бетон, з якого заливається фундамент, повинен щонайменше 21 день "відстоятись", і лише потім на ньому можна щось зводити далі. Саме так, за його словами, і відбулося з відновленням житла, про яке говорив Томенко. Тому, переконаний Петьовка, "пустоголосими заявами окремі політики прагнуть заробити собі додаткові бали до рейтингу і привернути увагу, цинічно прикриваючись людською бідою".

"Я порадив би цим депутатам взяти хоча б один будинок у постраждалих регіонах і відбудувати його. А не займатись самопіаром, граючи на біді українців, – підкреслив Петьовка.

"Будинок, в якому Президент заклав капсулу, я, за дорученням Мукачівської громади, взяв особисту відповідальність відновити самостійно. А ті кошти, які виділені цій сім"ї державою, вона зможе витратити на інші речі. Всі роботи буде завершено в двомісячний строк", – повідомив депутат.

"Томенко ж нехай краще пояснить людям, чому настільки мізерну суму для відновлювальних робіт пропонувала прем"єр-міністр. Адже всі розуміють, що збитки насправді колосальні", - підсумував Петьовка.

6 серпня Томенко заявив, що на Закарпатті відразу після від"їзду Президента 5 серпня припинилися усі активні відновлювальні роботи.

У зв"язку з цим він підкреслив, що "необхідно припинити циркові вистави, коли за годину після від"їзду Президента з постраждалих територій зникають представники МНС, будівельники та транспортники, залишивши після себе дві зариті труби в річці та капсулу - фундамент майбутнього будинку", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У ЄЦ нагадали Томенку, як він осоромився на всю країну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі