неділя, 31 жовтня 2010 21:30

У Донецьку явку виборцiв пiдiймають "каруселi"

У Донецьку явку виборцiв пiдiймають "каруселi"

"Комітет виборців України" дiйшов до висновку, що тiлька одна дiльниця - у Кіровському районі Донецька покаже реальнi , не фальшивi, результати. Бо там заважають працівникам комісії, якi із ранку намагаються фальсифікувати вибори шляхом "каруселiв" 15 cпостерігачів від Сильної України, Партії зелених, Нової політики, Єдиного центру та Фронту змін.

Реальна явка на дільниці – 28%. Але у кожної дільниці у комісії є неофіційний показник – явка виборців має сягнути 70%. Тому на дільницю 10181 вже кілька разів намагалися прийти проголосувати громадяни, які не належать до цього округу.

Проте спостерігачі від опозиційних сил перешкоджали такій діяльності.

"Якщо ми дотримаємося до кінця, це буде реальний, а не накручений показник по явці та по результатах голосування по цьому району Донецька", - розповів Павел Губарев, довірена особа кандидата на посаду депутата по одномандатному мажоритарному округу від "Сильної України".

Павла Губерева намагалися витягнути з дільниці троє невідомих, які заламували йому руки. Молодикам не сподобалося те, що спостерігачі перешкоджають фальсифікації, яку здійснювала комісія. Але опозиційні спостерігачі захистили Павла Губарева та продовжують відстоювати свою позицію.

Самі члени комісії також переймаються низькою явкою на їхній дільниці та, згідно зі спостереженнями опозиціонерів, шукають шляхи виходу із ситуації, перешіптуючись між собою. Біля дільниці весь час перебувають групи молодих людей, що складаються з 3-4 осіб. Очевидно, вони також збиралися підняти явку на цій дільниці шляхом "каруселi".

У Донецькій області, за словами Лiни Ніконенко, голови Донецької обласної виборчої комісії, на 16.00 проголосували близько 30% виборців. Проте, на зустрічі з журналістами Ніконенко (представник Партії Литвина) висловила упевненість, що "можна буде побачити явку в районі 70%".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку явку виборцiв пiдiймають "каруселi"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі