понеділок, 01 листопада 2010 10:43

У Донецьку спостерігачі весь день заважали пускати "каруселі" на дільниці

У Донецьку спостерігачі весь день заважали пускати "каруселі" на дільниці

Комітет виборців України повідомив, що у Кіровському районі Донецька на дільниці 10181 працівники комісії увесь день намагалися фальсифікувати вибори завдяки "каруселям".

Але цьому завадили спостерігачі опозиційних Партії регіонів політичних сил. Це близько 15 спостерігачів від Сильної України, Партії зелених, Нової політики, Єдиного центру та Фронту змін.

Виборча комісія протягом дня намагалася використати технологію "Карусель". Реальна явка на дільниці – 28 відсотків. Але у кожної дільниці у комісії є неофіційний показник – явка виборців має сягнути 70 відсотків.

Тому на дільницю 10181 кілька разів намагалися прийти проголосувати громадяни, які не належать до даного округу.

Проте спостерігачі від опозиційних сил перешкоджали такій незаконній діяльності.

"Якщо ми дотримаємося до кінця, це буде реальний, а не накручений показник по явці та по результатах голосування по даному району Донецька", - розповів Павло Губарєв, довірена особа кандидата на посаду депутата по одномандатному мажоритарному округу від "Сильної України".

Його намагалися витягнути з дільниці троє невідомих, які заламували руки. Молодикам не сподобалося те, що спостерігачі перешкоджають фальсифікації комісії. Але опозиційні спостерігачі захистили Павла Губарева та продовжують відстоювати свою позицію.

Біля дільниці весь час перебували групи молодих людей з 3-4 осіб. Очевидно, вони також збиралися підняти явку на даній дільниці шляхом "каруселi".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку спостерігачі весь день заважали пускати "каруселі" на дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі