середа, 17 жовтня 2012 18:55

У Донецьку прихильники Компартії "відправили Януковича на нари"
16

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Донецьку на площі Леніна пройшов мітинг КПУ під назвою "Ні фальсифікаціям виборчого процесу". Від місцевого депутата Ірини Попової учасники заходу дізналися про переслідування, яким піддаються кандидати-мажоритарники від КПУ.

Сьогодні вночі в Горлівці невідомі відрізали кабель на даху будівлі телекомпанії ТВ-6 і побили вікна директору телеканалу - комуністці Юлії Гур.

"У Горлівці розгромлений телеканал нашого кандидата, а в Слов'янську комуніст Анатолій Хмельовий сторожить подарунки Олексія Азарова. Там їх кожен день роздають направо-наліво, таке свято небаченої щедрості проводить Партія регіонів. Нас хочуть позбавити вибору. Але я хочу нагадати нашій владі, що це ми тут, у Донбасі, в 2004 році, на цій самій площі захистили Віктора Януковича. А якби не народ Донбасу, то невідомо хто б зараз сидів на нарах - він чи Тимошенко", - сказала Попова.

Після цих слів з натовпу почулися вигуки "Януковича на нари!".

За інформацією комуністів, нинішня кампанія б'є рекорди за кількістю порушень. Промовці закликали присутніх дати рішучий бій фальсифікаторам.

"Майбутні вибори будуть найбільш нечесними, найбільш недемократичними в історії України, - йдеться в резолюції, за яку проголосували учасники. - Стараннями чиновників наша область перетворилася на центр фальсифікацій. Представники влади примушують під загрозою звільнень голосувати за своїх кандидатів. Під приводом виробничих нарад ведеться безперервна агітація за ПР. Укомплектували виборчі комісії надійними для фальсифікації особами. Ці люди не приховують, що перед ними поставлено завдання забезпечити перемогу ПР будь-якими способами. У населених пунктах демонстративно переписують всіх, хто підтримує комуністів. Кількість виборців збільшили за рахунок мертвих душ. Тільки в одному Амвросіївському районі таких "виборців" 2,5 тисячі".

У мітингу взяли участь близько тисячі прихильників КПУ - в основному люди похилого віку. Їх доставили на захід з міст Донецької області організовано більш ніж 30 автобусами. Люди тримали портрети Петра Симоненка і червоні прапори, у тому числі з написом: "За нашу радянську батьківщину".

Так само мітингувальники розгорнули транспаранти: "Повернемо країну народу!", "Російська мова - друга державна". У багатьох були на грудях наклейки "Наш вибір - соціалізм".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку прихильники Компартії "відправили Януковича на нари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі