вівторок, 28 грудня 2010 19:20

У Держкомстаті розповіли, хто в Україні заробляє найбільше

У Держкомстаті розповіли, хто в Україні заробляє найбільше

Державний комітет статистики України оприлюднив показники середньої заробітної плата за видами економічної діяльності протягом 2010 року.

Про це повідомили у прес-службі Комітету.

До першої п'ятірки серед галузей з найбільшою зарплатою увійшли: авіаційний транспорт (7173 грн), фінансова діяльність (4781 грн), дослідження і розробки операцій з нерухомим майном (3164 грн), діяльність водного транспорту (3140 грн) та державне управління (2902 грн).

Найменший прибуток приносить рибальство (1308 грн), діяльність готелів та ресторанів (1500 грн), сільське господарство, мисливство та пов'язані з ними послуги (1548 грн).

Нагадаємо, нещодавно "регіонал" Михайло Чечетов розповів, чому у чиновників високі зарплати.

"Тут ми, коли починаємо спекулювати, починаємо грати на найбільш ницому... Найзгубніше для країни – дешева влада", - зазначив він.

"Чим нижче заробітна плата у чиновника, тим більший елемент лобізму. Кого б ми не вибрали, буде всього лише лобістський клуб", - додав регіонал.

За його словами, в Україні треба піднімати заробітні плати.

"Ми можемо зробити і дві тисячі гривень у депутатів, але це буде просто зібрання лобістів...", - сказав політик.

Крім того, Чечетов зауважив, що повністю оновити кадри при владі досить важко для України.

"Якщо будуть нові кадри, цей робочий механізм буде відпрацьовуватися рік. Але ми все ж хочемо на 50% оновити апарат Кабміну і на 30% - усіх чиновників", - відзначив він.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «У Держкомстаті розповіли, хто в Україні заробляє найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі