пʼятниця, 16 жовтня 2020 19:48

У день тиші і в день голосування буде агітація за партію Зеленського - політтехнолог

У день тиші і в день голосування буде агітація за партію Зеленського - політтехнолог
Президент Володимир Зеленський під час агітаційного заходу за партію "Слуга народу" в Одеській області, 12 вересня. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський став віп-агітатором своєї партії. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Віталій Бала.

"Опитування - це додатковий інформаційний привід, щоб усі слухали, чули про Зеленського. Тобто про "Слугу народу". Президент фактично став віп-агітатором. Бо у нього рейтинг більший, ніж у "СН". У такий спосіб вони сподіваються, що це додасть партії.

Зеленський буде усі ці дні фактично агітувати за "СН", що є незаконно. У суботу, коли день тиші, опитування буде агітацією. Як і в день виборів. Що інші партії собі не можуть дозволити", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідея Зеленського з опитуванням тягнеться від Медведчука

Політтехнолог допускає, що технологія може не спрацювати.

"Бо питання - не цікаві, не вдалі", - каже він.

"Що "Слуга народу" програє - велика вірогідність. У деяких областях це може бути навіть фіаско. Є регіони, де рейтинг 5-6% по закритій соціології. Тому і хочуть, щоб прихильники прийшли на опитування Зеленського, а заодно проголосували. Хочуть збільшити явку саме прихильників "Слуги народу", - говорить Віталій Бала.

"Влада діє рефлекторно. Певно, це опитування випадково комусь прийшло у голову. На ходу щось намагалися придумати", - зауважив політтехнолог.

Президент Володимир Зеленський заявив про 5 запитань опитування у день місцевих виборів. Перше запитання стосуватиметься корупції, друге - Донбасу.

Наступні 3 запитання Зеленський озвучив за 9 днів до виборів.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У день тиші і в день голосування буде агітація за партію Зеленського - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі