неділя, 25 жовтня 2015 18:26

У ЦВК пояснили, чому Гузар не зміг проголосувати на виборах

У ЦВК пояснили, чому Гузар не зміг проголосувати на виборах

Кардинал УГКЦ Любомир Гузар не зміг проголосувати на місцевих виборах у зв'язку з тим, що стоїть на консульському обліку в США і, відповідно, має саме там виборчу адресу.

Про це заявив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко, - пише "Укрінформ"

"Пан кардинал, повне ім'я якого Любомир-Лев-Лука Ярославович Гузар відповідно до даних Державного реєстру виборців стоїть на консульському обліку в Сполучених Штатах Америки, зокрема, у штаті Пенсильванія. Відтак, саме там знаходиться його виборча адреса. Він, як і інші громадяни України, які мають виборчу адресу за межами нашої держави, відповідно до закону "Про місцеві вибори" не голосують на місцевих виборах", - зазначив він.

Водночас Хівренко підкреслив, що для участі в нинішніх чергових місцевих виборах Любомир Гузар мав би звернутися до відділу ведення Держреєстру виборців для зміни виборчої адреси, але лише за наявності законних підстав для цього і у визначений законом термін.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК пояснили, чому Гузар не зміг проголосувати на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі