середа, 12 грудня 2007 13:01

У ЦВК не виключають повторного розпуску Верховної Ради

У ЦВК не виключають повторного розпуску Верховної Ради
Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера не виключає можливості повторного розпуску Верховної Ради, якщо парламентська коаліція буде сформована не на фракційних засадах.

"Коаліція відповідно до Конституції формується не з числа депутатів, а з числа депутатських фракцій, і ці депутатські фракції повинні мати таку кількість депутатів у своєму складі, щоб був мінімум 226 депутатів", - відзначив Магера.

"Якщо фракції (коаліції) не нараховують 226 депутатів, то ні про яку коаліцію говорити не можна, Будь-яка спроба створити таку коаліцію (за участю окремих депутатів з інших фракцій) призводить фактично до порушення Конституції з усіма наслідками, що з цього випливають. Я не виключаю, що впритул і до розпуску парламенту", - заявив він.

Відповідаючи на питання, чи мають партія або блок можливість достроково припинити повноваження депутата, що порушив партійну дисципліну, Магера відзначив, що відповідно до Конституції повноваження депутата можуть бути достроково припинені за рішенням вищого статутного органу партії або блоку тільки у випадку виходу депутата з фракції або невходження в неї.

На уточнююче питання, чи може партія або блок виключити депутата з фракції за порушення партійної дисципліни, і після цього позбавити його депутатського мандата, заступник глави ЦВК відповів: "Усе залежить від того, яким чином це питання буде урегульовано у законі про статус народного депутата. Зараз ми маємо чинне законодавство, відповідно до якого про це немає мови", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК не виключають повторного розпуску Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі