вівторок, 26 січня 2010 21:57

У Чорновола немає претензій до Бандери, зате є до Ющенка

У Чорновола немає претензій до Бандери, зате є до Ющенка

Колишній "регіонал", а тепер позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл вважає правильним нагородження провідника ОУН Степана Бандери званням Героя України.

Про це він заявив у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live.

"Я дуже часто критикую президента Віктора Ющенка, але щодо самого присвоєння Степану Бандері звання Героя України не маю претензій. Це лінія на героїзацію тих, хто свого часу в ліпший чи гірший спосіб, але так чи інакше відстоював ідею незалежності України і віддав за це життя", - сказав нардеп.

Проте Чорновіл сумнівається у щирості таких дій чинного президента. За його словами, інколи добрі справи робляться не зовсім з добрими мотивами.

"Є питання до президента. Всі чекали, що нагородження Бандери буде 2 роки тому, потім рік тому. Цими обіцянками виборців Галичини годували до самих виборів. Чи від щирої данини до діянь Бандери він видав указ?", - запитав нардеп.

Чорновіл припустив, що у разі обрання Віктора Януковича президентом Ющенко може продемонструвати певне протиставлення і розіграти це нагородження під час своєї виборчої кампанії на дострокових парламентських виборах.

Екс-"регіонал" наголосив, що фізично указ відмінити неможливо.

Чорновіл також прокоментував реакцію Росії на ці події в Україні. На його думку, російська політика добре висвітлена Пушкіним у перших стрічках "Євгенія Онєгіна": "Он уважать себя заставил и лучше выдумать не мог".

"Тому всі заяви, які стосуються України, носять характер внутрішнього використання. Це потрібно, щоб показати російському виборцю, що Путін і Медведєв змусили себе поважати", - підсумував він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Чорновола немає претензій до Бандери, зате є до Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі