пʼятниця, 14 січня 2011 16:07

У Чернівцях влада запанікувала через референдум недовіри Януковичу

У Чернівцях влада запанікувала через референдум недовіри Януковичу

Якщо аналізувати публічні виступи столичних чи місцевих керівників, то всі вони як один найчастіше стверджують, що досягли стабільності. Заколисані цією лжестабільністю, лідери наче не помічають масового незадоволення людей. Закономірна річ – у демократичній державі ці ж обурені громадяни шукають виходу. А свою недовіру Уряду і Президенту хочуть законно засвідчити своїми підписами.

Приміром в Чернівцях на початку січня ініціативна група з проведення можливого референдуму недовіри спробувала провести збори. Проведення зборів - законне право громадян. І хоч спроба ініціювати референдум недовіри не вдалася, забракло підписів, зате який переполох зчинився у владних кабінетах. Я був і свідком, і учасником цієї паніки. Працюючи в прес-службі Чернівецької облдержадміністрації ми з колегами інформували керівництво про ці протести.

Особливо влада проявила свій переляк перед самим Різдвом, 5 січня. Подібний збір підписів за референдум недовіри планувався провести на Калинівському ринку. Будьякий опір громадськості – це подія, про яку інформаційні джерела моментально повідомили. Зате нас, інформаційних прислужників влади змушували писати брехливі контрінформації, створювати різні електронні адреси, прикладом якої є [email protected], звідки відсилалися фальшиві, абсолютно протилежні повідомлення.

Мене і моїх колег з прес-служби ОДА змушували анонімно телефонувати в інформаційні джерела і представлятися безпосередніми учасниками зборів.

Мовляв, вигадуйте, що хочете, лиш би збити з пантелику тих, хто читає електронну пошту. Нас грубо дорікали, що ми не вміємо писати. Доходило до різних образ. Навіть не пускали з роботи, доки на інформаційні сайти не всунемо брехливу аргументацію.

Панічний страх від правдивих повідомлень зняв маски з деяких високопосадовців, які при різних врученнях нагород ніжно посміхаються, цілуються... Як святі ангели. А насправді такі жорстокі та брехливі, коли запахло смаженим. Бо народні хвилювання – це не жарти. Все одно шило в мішку не сховаєш. І на інформаційному порталі таки вийшла об'єктивна стаття "Передріздвяний переполох в чернівецькому ПРовладному таборі", яка справедливо розкритикувала інформаційну службу ОДА, яка грубо фальсифікувала подію.

Після публікації керівництво ОДА дає вказівку прес-службі виявити автора статті. Хоча це не в компетенції цього творчого підрозділу вишукувати критиків влади. І для чого взагалі ними перейматися? Треба віддано працювати для людей і тоді критики само собою замовчать.

Працювати треба, а не винюхувати журналістів, які потенційно могли б перейти на бік влади. Чи досліджувати, які інформаційні джерела підтримують губернатора, а не мера. На жаль, і таким "стратегічними" дослідженнями займається прес-служба ОДА. За дорученням зверху.

Провину за те, що у світ таки вирвалась інформація про бажання буковинців підписуватись за недовіру Президенту, повісили на прес-службу".

Автор: Радомир Мигалюк, екс-працівник прес-служби Чернівецької облдержадміністрації

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях влада запанікувала через референдум недовіри Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі