вівторок, 16 листопада 2010 14:06

У Черкасах "Свобода" бореться за єдине депутатське крісло

У Черкасах "Свобода" бореться за єдине депутатське крісло

Черкаський адміністративний суд скасував результати виборів до міськради обласного центру по багатомандатному виборчому округу.

Зі скаргою на міськвиборчком звернулися представники партії "Свобода". За наявними у "свободівців" протоколами вони набрали 2751 голос і здолали 3% бар'єр. Натомість в офіційному протоколі міськвиборчкому значиться, що "Свобода" набрала в Черкасах 2663 голоси, що становить лише 2,97%.

"До нас застосували дуже тонку технологію, – зауважив керівник міського осередку Михайло Вакуленко. – Якщо у виборчому бюлетені ми значилися під 26 номером, то у деяких протоколах уже під 23. Відповідно наші голоси відійшли Християнсько-Демократичному Союзу, а нам написали їхній результат. Таку підміну дуже важко виявити, оскільки у комісіях при підрахунку оголошують не назву партії, а лише її порядковий номер.

Партійці Тягнибока виявили підміну на чотирьох дільницях. З'ясували, що таким чином у них украли 88 голосів, необхідних для проходження.

Михайло Вакуленко звернувся до суду. Там встановили, що протоколи виборчкому відрізняються від протоколів "Свободи".

"Більше того, у виборчкомі на одну дільницю малося чомусь аж два протоколи, – запевнив Вакуленко. – Один із них був підписаний лише головою, заступником і секретарем".

У результаті суд скасував результати виборів по багатомандатному округу, але не прислухався до вимоги Вакуленка, який просив перерахувати голоси. Натомість міськвиборчком подав заяву до Апеляційного суду в Києві.

"Суд прийняв половинчасте рішення, загнавши нас таким чином у безвихідну ситуацію, – наголосив голова міськвиборчкому Микола Кудрявцев. – Ми теж хочемо, аби перерахували голоси".

У разі, якщо "Свобода" здолає 3% бар'єр вона буде представлена у міській раді одним депутатом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах "Свобода" бореться за єдине депутатське крісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі