субота, 25 січня 2014 12:22

У Черкасах формують загони народної самооборони

У Черкасах формують загони народної самооборони
Леонід Даценко ФОТО: dzvin.org

Щойно у Черкасах завершилося народне віче. Зібралося близько двох сотень людей. Як підсумок зібрання вирішили наступне: народний депутат Леонід Даценко оголосив про створення загонів народної самооборони. Він закликав усіх чоловіків, які мають можливість до них приєднуватися. Зараз на площі формують списки, куди записуються усі охочі.

Також оголосили, що у місті діє кілька сотень "тітушок", які влаштовують провокації або робитимуть це під час великих народних зібрань.

"Ми записуємо усіх чоловіків, які зможуть стояти на варті під час народних зібрань, а також патрулювати місто, - заявив Михайло Вакуленко, координатор загонів самооборони. - Якщо міліція не може нас захистити, то ми це будемо робити самі. Будемо захищати людей від погромів та мародерства."

Зібрання обурило також те, що міліція вчора не відпустила штурмовиків обласної адміністрації. Люди збираються на 15:00 йти до суду, де розглядатимуть справи затриманих молодих людей.

Нагадаємо, вчора голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк звернувся до правоохоронців розслідувати справу щодо спроби захопити будівлю облдержадміністрації. Він не бачить причин пускати містян всередину будівлі, а з посади піде лише якщо проголосують депутати обласної ради.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах формують загони народної самооборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі