середа, 19 січня 2011 11:06

У Чехії Данилишин займеться наукою

У Чехії Данилишин займеться наукою

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, якому Міністерство закордонних справ Чехії надало політичний притулок, буде займатися науковою діяльністю.

Про це заявляє його чеський адвокат Марина Махіткова.

"Думаю, що після того, як він відпочине і приведе до ладу думки в голові, буде вести наукову діяльність. В Україні він був відомим економістом. Думаю, через декілька тижнів він почне цим займатися", - заявила вона.

Махіткова також спростувала заяви українського адвоката Данилишина Степана Українця про те, що нібито екс-міністр утримувався у празькому ізоляторі в дуже поганих умовах, внаслідок чого його здоров'я погіршилось.

"Я можу вам сказати, що пан Степан Українець - вже не його (Данилишина - ред.) адвокат. Данилишин особисто відкликав його довіреність, він не має права давати коментарі. Інформація, яку він вам повідомив, не відповідає дійсності", - сказала Махіткова .

На питання, чи зможе Данилишин за бажанням повернутися до України, адвокат відповіла позитивно. "Він може повернутися, звичайно. Але у цей момент він буде підкорятися законам України, так що питання у тому, яким буде політичний режим в Україні, коли він вирішить повернутися", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Данилишин, який займав пост міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко у 2007-2010 роках, у серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук. 19 жовтня його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

14 січня МЗС України підтвердило, що Данилишину надано в Чехії політичний притулок.

Таке рішення затвердило МВС Чехії, після чого міський суд Праги виніс рішення про звільнення українського екс-міністра економіки з-під варти.

Подробности, Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Чехії Данилишин займеться наукою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі