середа, 17 жовтня 2007 15:07

У БЮТ знають за що звільнити Черновецького

Фракція БЮТ у Київській міській раді вважає, що для перевиборів мера і Київрада існують правові підстави.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник голови фракції БЮТ у Київраді Юрій Дмитрук, повідомляє Ліга.

Він підкреслив, що Верховна Рада має право призначати як чергові, так і позачергові вибори.

За його словами, правовими підставами для проведення перевиборів Київради і мера може бути невиконання посадовими особами своїх повноважень, делегованих їм виборцями.

Він підкреслив, що необов"язково це повинно бути доведене в суді. Хоча, як відзначив Дмитрук, в ідеальному варіанті рішення суду може бути.

Більш того, голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова підкреслила, що нинішня влада Києва вже давно почала готуватися до перевиборів. Зокрема, як вважає політик, ще з минулого року в Києві спостерігається концентрація фінансових потоків і адміністративного ресурсу.

За її словами, наприклад, істотно збільшилося фінансування програми "Турбота", щоб залучати на свій бік виборців за бюджетні гроші.

Вона також підкреслила, що фракція БЮТ у Київраді здивована раптовим бажанням Леоніда Черновецького організувати роботу Київради в повній відповідності з законодавством України.

Меліхова відзначила, що на сесію 18 жовтня в порівнянні із сесією 1 жовтня винесено в 10 разів менше питань. Більш того, Олесь Довгий хоче впровадити новацію і запрошувати людей, яким виділяються земельні ділянки на сесію.

У БЮТ вважають, що це робиться для того, щоб ці люди хвалили Довгого і Черновецького, упевнена бютівець.

У той же час, БЮТ буде ініціювати відсторонення Довгого від ведення двох пленарних засідань Київради.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ знають за що звільнити Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі