понеділок, 11 жовтня 2010 13:55

У БЮТ знають, що спонсори блоку будуть і далі тікати до "регіоналів"

У БЮТ знають, що спонсори блоку будуть і далі тікати до "регіоналів"

У фракції БЮТ залишиться близько ста депутатів.

Про це заявив віце-спікер, БЮТівець Микола Томенко в інтерв'ю "Газеті по-київські".

"Може вийти частина бізнесменів, яким важко не співпрацювати з владою і група депутатів від УСДП, які вже на місцевих виборах співпрацюють з Партією регіонів. Ці депутати теж захочуть грати у власну гру", - зазначив він.

В той же час, за словами віце-спікера Партія регіонів не зацікавлена у створенні великих політичних груп: "Щоб група була узаконена і мала права майже як у фракції, вона повинна налічувати 15 осіб. Але з великими групами складно домовлятися".

"До того ж, в неофіційно існуючих групах, скажімо, Давида Жванії, Богдана Губського, групі ЄЦ, немає явних харизматичних лідерів, вони формуються суто з прагматичних інтересів", - сказав Томенко.

"Сьогодні "в моді" дрібні групи по 5 осіб. З ними простіше домовитися, вони мовчки підголосовують, не намагаючись качати права", - зазначив він.

"Мій прогноз - як таких великих груп, які зможуть конкурувати з фракціями, з'явиться максимум одна-дві. Думаю, повинна з'явитися так звана група бізнесу. Серед позафракційних є для цього ресурсний потенціал", - заявив віце-спікер.

Відповідаючи на питання щодо кримінальних справ, порушених проти колишніх чиновників уряду Юлії Тимошенко, Томенко сказав: "Турчинов активно працює, він зараз керівник штабу на Турівській".

"Що стосується інших високопосадовців - вони радше самостійні фігури, ніж політичні діячі, самі вирішують, як їм поступити: залишатися в країні або виїжджати за кордон. Де зараз Богдан Данилишин - я не знаю", - заявив він.

В той же час, він переконаний, що Тимошенко та Турчинова ніхто не буде арештовувати.

Раніше з фракцію БЮТ було виключено близько 30 нардепів.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ знають, що спонсори блоку будуть і далі тікати до "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі