вівторок, 24 червня 2008 11:23

У БЮТ визнали - Рада недієздатна

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко, голова комітету Ради з правової політики Сергій Міщенко вважає парламент недієздатним.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Дело".

"На сьогодні Рада недієздатна. І врегулювати цю кризу в рамках правового поля навряд чи вдасться", - вважає Міщенко.

На його думку, врегулювати ситуацію, що склалася в Раді, можуть виключно політичні домовленості між лідерами фракцій і владою.

Міщенко вважає, що недієздатність парламенту є наслідком конфліктів між Кабінетом Міністрів і Секретаріатом Президента.

При цьому він вважає, що головна причина парламентської кризи - діяльність глави Секретаріату Віктора Балоги.

"Основна підривна робота була загодя проведена зсередини Секретаріатом Президента в особі Балоги, для того, щоб потім створити широку коаліцію", - сказав Міщенко.

На думку депутата, можливі позачергові парламентські вибори не зможуть врегулювати ситуацію в парламенті, а призведуть до зменшення рейтингів основних політичних сил і сприятимуть підвищенню популярності Прогресивної соціалістичної партії, Блоку Леоніда Черновецького та партії "Єдиний центр".

Голова фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Іван Кириленко прогнозує призначення позачергових парламентських виборів у разі, якщо до 7 липня не буде врегульовано ситуацію, що склалася в Раді.

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає неминучими позачергові вибори Верховної Ради.

Голова фракції ПР Віктор Янукович допускає позачергові вибори Ради у разі відсутності домовленостей між парламентськими силами про створення нової коаліції, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ визнали - Рада недієздатна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі